Hardlopen voor iedereen
Onze hardloopgroep is er voor iedereen die graag wil (leren) hardlopen. Of je nu man of vrouw bent, jong of wat ouder; het maakt bij Mastbos-runners niets uit. Daarnaast houden wij van gezelligheid en komen wij regelmatig samen voor een hapje en een drankje.

Persoonlijke aandacht
Bij ons staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Wij hebben hardloopprogramma’s voor zowel beginnende en gevorderde hardlopers en besteden veel aandacht aan ieders persoonlijke loopstijl. Tijdens de training krijg je praktische loop-technische adviezen te horen, die je direct kunt toepassen. Ook streven wij ernaar om in kleine groepen, niet meer dan 20 hardlopers, op pad te gaan. De trainer kan op die manier looptips geven, en iedereen goed in de gaten houden.

Training
Onze trainingen starten altijd met een warming-up om de spieren los te krijgen en warm te worden. Op zaterdag en maandag worden er zogenaamde reguliere trainingen gegeven. Op deze trainingen wordt na de warming up, de technische training in de vorm van ‘loopscholing’ gegeven. Vervolgens wordt in een circuit gelopen in interval-vorm. Door deze intervaltraining ga je steeds beter en sneller hardlopen. Natuurlijk sluiten we af met een cooling-down. Al met al duurt een training zo’n anderhalf uur. Op woensdag wordt er een accent training gegeven. Accenten gaan dan voornamelijk liggen op jou persoonlijke voorkeuren, heb je die niet maar wil je toch mee doen bepaald de trainer waar het accent het beste kan liggen.

Buitenlucht
Onze trainingen worden altijd in de buitenlucht gehouden in het Mastbos en in de Haagse Beemden in Breda. De intensiteit van de training ligt aan het niveau van de hardlopers en kan tussentijds altijd worden aangepast. Iedereen die wil (leren) hardlopen is bij ons van harte welkom. Meld je daarom snel aan.

Hardloopgroep Mastbosrunners is er voor iedereen!