Hardlopen in het mooiste decor van de wereld

Het begint een traditie te worden. Want dit jaar sluit GLOW voor de vierde keer af met de GLOW Run Eindhoven. Deze unieke fun run vindt plaats op zaterdag 17 november en wordt er precies hetzelfde parcours gevolgd als de GLOW route. Deelnemers komen dus langs alle prachtige kunstwerken van GLOW. Of zoals de organisatie het noemt: “Hardlopen in het mooiste decor van de wereld”. 

FUN run

Met de GLOW Run wordt ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De GLOW Run is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. Er is daarom geen tijdregistratie.

Het mooie van de GLOW Run is dat het heel laagdrempelig is. De afstand van het parcours (5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft dus beslist geen topsporter te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren en maken daarmee zelf onderdeel uit van het lichtkunstfestival. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen.

Niels Cannegieter: “Met de entourage van GLOW is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen”.

Start en finish op dezelfde locatie

Yes, het is gelukt om de start én de finish dit jaar op dezelfde locatie te hebben: het Beursgebouw. Een prima locatie want het Beursgebouw ligt pal aan de GLOW route. En makkelijk bereikbaar voor alle vormen van vervoer. Er is voldoende ruimte voor duizenden GLOW Runners en we kunnen ook bij minder goed weer het dak eraf feesten!

De route gaat niet alleen langs de lichtkunst projecten, maar we rennen er soms ook dwars doorheen! Zo is het rennen door dé eyecatcher van het GLOW Festival, de Catharina kerk, ook dit jaar weer opgenomen in de GLOW Run. Maar er komt meer. Want we zijn druk bezig om nog een gave ervaring aan de route toe te voegen.

En na de finish kan er dit jaar in het Beursgebouw nog flink worden nagefeest. Want wij gaan zorgen voor een gezellige party.

GLOW Run loopshirt

Wij konden dit jaar geen keuze maken en daarom kan jij dit jaar zelf kiezen uit drie verschillende en opvallende kleuren zodat je lekker zal opvallen in het prachtige decor van GLOW!

Het loopshirt is verkrijgbaar in de kleuren neon groen, neon roze en aqua blauw. Op de achterzijde van het shirt staat de slogan ‘GLOW FOR IT’. Je kan jouw shirt laten personaliseren door er jouw naam (of een nickname) opvallend boven te plaatsen. Leuk als je over de GLOW route rent en toeschouwers jou met je naam toejuichen en roepen ‘GLOW FOR IT’!

Meer informatie

Om deel te nemen aan de GLOW Run kunnen tickets worden gekocht via de website https://www.glowruneindhoven.com/koop-tickets.

Meer informatie over lichtkunstfestival GLOW is te vinden op www.gloweindhoven.nl.

 

[Quotes]

“Deelnemers zijn een bewegend kunstwerk en maken zelf onderdeel uit van lichtkunstfestival GLOW”

“Een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in de wereld kunnen treffen”.